Presedintele Klaus Iohannis l-a decorat pe ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, aflat la final de mandat

Preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat, luni, prin decret prezidenţial, pe ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Iurie Reniţă, care se află la final de mandat.

Ambasadorul Iurie Reniţă a primit Ordinul Naţional “Serviciul Credincios” în grad de Mare Cruce, potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale. Distincţia i-a fost acordată “în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia personală pe care a avut-o la dezvoltarea relaţiilor de cooperare economică, culturală şi politică dintre România şi Republica Moldova”.

Distincţia a fost acordată la propunerea ministrului Afacerilor Externe,Bogdan Aurescu, anunta Mediafax.

Iurie Reniţă şi-a prezentat scrisorile de acreditare la Palatul Cotroceni în 22 iulie 2010.

La 9 iunie, Guvernul de la Chişinău a decis rechemarea a cinci ambasadori ai Republicii Moldova, printre care şi Iurie Reniţă, aflat la final de mandat. Guvernul Republicii Moldova nu a precizat când vor fi cunoscute numele noilor ambasadori.

Marţi, preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni la Suceava, cu omologul său moldovean, Nicolae Timofti, cei doi oficiali urmând să susţină o declaraţie de presă comună la “Universitatea Ştefan cel Mare”. Programul include şi acordarea titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii “Ştefan cel Mare” din Suceava preşedintelui Nicolae Timofti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *