Iohannis, despre despre plecarea lui Ponta la Baku: Este nevoie de un proces de armonizare intre modul in care face Presedintia politica externa si modul in care face primul ministru politica externa

Președintele României  a primit, miercuri, vizita oficială a președintelui Republicii Portugheze, Aníbal Cavaco Silva. La sfârșitul conferinței de presă susținută de cei doi oficiali, jurnaliștii portughezi l-au întrebat pe Iohannis despre relația cu premierul Victor Ponta.

“Eu sunt relativ nou în această funcţie, doar din 22 decembrie 2014 şi în consecinţă cred că este încă nevoie de un proces de armonizare între modul în care face Preşedinţia politică externă şi modul în care face primul ministru politica externă.

Dar, dincolo de aceste nevoi de armonizare, pot să vă asigur că politica externă a României este şi va rămâne una coerentă. Ştim foarte bine care sunt prietenii noştri, cum este, sigur, Portugalia, şi nu există niciun pericol pentru modul în care România îşi tratează prietenii şi partenerii”, a declarat, la conferinţa comună de presă cu preşedintele portughez, Aníbal Cavaco Silva, preşedintele Klaus Iohannis, întrebat de un jurnalist portughez cum vede “ieşirea” lui Victor Ponta din ţară., a precizat Klaus Iohannis, conform adevarul.ro.

“Este un principiu al relaţiilor dintre ţări. Un şef de stat care vizitează o ţară nu comentează problemele politice interne ale ţării vizitate”, a fost răspunsul președintelui portughez la întrebarea cum va afecta relaţiile economice bilaterale “criza politică” din România.

Miercuri seara, preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis, vor oferi un dineu în onoarea preşedintelui Republicii Portugheze, Anibal Cavaco Silva, şi a soţiei sale Maria.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *