Un medic din Brasov a fost trimis in judecata pentru luare de mita

Un medic de la Spitalul de Pneumoftiziologie Brașov a fost trimis în judecată pentru luare de mită, fals intelectual şi abuz în serviciu, fiind acuzat că a primit 700 de lei de la o pacientă pentru a-i întocmi un referat de specialitate privind starea sa de sănătate, el internând-o fictiv pe femeie.

Potrivit unui comunicat al Parchetului Tribunalului Braşov, procurorii au trimis, în judecată un medic de la Spitalul de Pneumoftiziologie Brașov, cercetat sub control judiciar, pentru luare de mită (două acte materiale), fals intelectual (două acte) şi abuz în serviciu, transmite corespondentul Mediafax.

Medicul a fost denunțat de o pacientă, care le-a spus procurorilor că, în 17 septembrie 2014, cadrul medical i-a pretins o sumă neprecizată pentru a-i întocmi un referat de specialitate privind starea sa de sănătate, anunta romanialibera.ro. În acest sens, femeia i-a dat medicului 300 de lei într-o primă fază, apoi, în 23 septembrie, încă 400 de lei.

De asemenea, în schimbul sumei primite, medicul a internat-o fictiv pe femeie în spital timp de opt zile, perioadă decontată de Casa de Asigurări de Sănătate. ”În perioada 16 septembrie – 23 septembrie 2014, același inculpat a dispus internarea fictivă a martorului denunțător, deși acesta din urmă nu a fost internat, decontându-se de la Casa de Asigurări de Sănătate cheltuielile privind această internare“, se arată în comunicatul citat.

Medicul mai este acuzat că, în cursul lunii septembrie 2014, a întocmit foaia de observație clinică generală și biletul de externare ale pacientei, atestând date necorespunzătoare adevărului cu privire la internare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *