Protest la Brasov impotriva imunitatii parlamentare, azi in fata Prefecturii

Proteste faţă de folosirea imunităţii parlamentare „că para­van pentru infractori“ au fost anunţate pe Facebook pentru astăzi în 10 oraşe din ţară, printre care şi Braşovul.

„Dan Şova a rămas cu imunitate! Par­lamentarii continuă să îşi bată joc de popor şi de jus­ti­ţie, ignorînd mesajul transmis în noiembrie de stradă.

E timpul să le reamintim de ce am ieşit în noiembrie“, este mesa­jul care anunţă mitingul din Bucureşti. Mişcările de protest anunţate pentru vineri în Bra­şov, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Oradea, Sibiu, Timişoara, Bacău, şi Târgu-Mureş vin după ce în jur de 150 de persoane au protestat miercuri seară în Piaţă Universităţii din Bucureşti.

 

Mişcările de protest se desfășoară sub lozinci precum „Nu şovăim! Vrem dreptate!“, sau „Dan Ş-O VA lua“, anunta monitorulexpres.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut ieri preşedintelui Cur­ţii Constituţionale a Ro­mâ­niei, Augustin Zegrean, să soluţioneze conflictul dintre Parchetul de pe lângă ÎCCJ şi Senat referitor la votul dat ieri în cazul lui Dan Şova. Klaus Iohannis spune că a fost încălcat principiul separaţiei pu­teri­lor în stat.

După ce senato­rii liberali au spus că vor con­tes­ta la Curtea Constituţio­nală a României (CCR) ce s-a în­tâm­plat ieri în Senat în cazul Dan Şova şi după ce DNA a cerut CSM să intervină la CCR, preşedintele Klaus Io­han­nis cere Curţii să solu­ţio­neze situaţia.

La Braşov, protestul este anun­ţat pentru ora 18.00 în faţa Prefecturii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *