Brasov: Doi poliţisti, arestati pentru luare de mita

Doi polițiști din Brașov au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, vineri, întrucât ar fi luat 600 lei, respectiv 400 lei mită, informeazăMediafax.

“Inculpații au fost prezentați Tribunalului Brașov, cu propunere de arestare preventivă. În incheierea Tribunalului Braşov din data de 20.03.2015 s-a dispus arestarea preventivă a ambilor inculpaţi pe o durată de 30 de ziele. Pentru documentarea activității infracționale procurorii au beneficiat de sprijinul tehnic și de specialitate al Direcției Generale Anticorupție și al Direcției de Informații și Protecție Internă“, se arată în comunicatul procurorilor.

Tribunalul Braşov a dispus, vineri, arestarea preventivă a celor doi poliţişti, ale căror nume nu au fost făcute publice, pentru luare de mită, au anunțat procurorii Parchetului de pe Lângă Tribunalul Braşov, potrivit romanialibera.ro.

În 5 martie 2015, agentului de poliţie i-a fost organizat un flagrant. În acea zi, în jurul orelor 20.50, poliţistul, aflat în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, “a pretins de la un investigator sub acoperire o sumă de bani neprecizată și a primit de la acesta din urmă suma de 400 de lei, pentru a nu-și îndeplini în mod corespunzător atribuțiunile de serviciu, legate de constatarea și sancționarea unei contravenții”, potrivit sursei citate.

În ceea ce-l priveşte pe cel de-al doilea poliţist, N.I.L., în 19 februarie, în jurul orelor 19.15, acesta a fost prins în flagrant în timp ce cerea unui alt investigator sub acoperire o sumă de bani pentru a nu constata o contravenţie. Poliţistul a primit de la agentul sub acoperire suma de 400 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *