O firma din Covasna vinde apa minerala de la Malnas pe post de medicament

Omul de afaceri Toth Arpad, proprietarul companiei Orvell din Covasna, vinde apa minerală de Malnaş pe post de medicament. Apa se vinde sub brandul Malnaş Telluris, este îmbuteliată în sticle de ceramică, fabricate în Germania, iar un litru costă cât o sticlă de vin bun.

orvell
O sticluţă de 350 ml cu apă de Malnaş se vinde cu 11-15 lei. Cu un gust puternic sărat, apa minerală de Malnaş se bea însă doar cu prescripţie medicală, respectiv un păhărel înainte de masă, dimineaţa, la prânz şi seara, fiind  o apă „preţioasă”, cu o compoziţie de săruri şi minerale rar întâlnită.


Toth Arpad valorifică potenţialul apei-medicament de câţiva ani, deşi a cumpărat fabrica din 1998,  pe care, împreună cu cei doi fii ai săi a reconstruit-o şi a transformat-o într-o afacere de familie. „Am făcut teste timp de un an de zile pe celule şi pe 60 de bolnavi. În acest timp am cercetat şi ambalajul şi am ajuns la un ambalaj care este exact cum am descoperit noi izvorul. Acolo era un tub de ceramică intact. Am găsit în Europa Occidentală acest material şi cu anumite îmbunătăţiri am găsit ambalajul optim. Astfel, apa se păstrează exact aşa cum este în izvor. Apa se poate comanda pe internet şi poate fi găsită la clinici de tratament, la spa. Oricine poate să comande o sticlă sau un tratament. Sunt trei tratamente. Trei sticle, şase şi 16. Primul durează maximum o săptămână, iar cel mai mult maximum o lună”, a precizat Arpad Toth. Potrivit acestuia, apa conţine potasiu, sodiu, calciu, fier şi magneziu, iar medicii o recomandă pentru tratarea ori ameliorarea afecţiunilor gastro-intestinale, arsuri la stomac sau probleme cu bila. De asemenea, se spune că e bună şi pentru alte probleme de sănătate, pentru că reduce nivelul colesterolului, reglează glicemia, nivelul pH-ului, menţine constantă greutatea corporală, curăţă organismul de toxine şi întăreşte sistemul imunitar. (sursa: bzb.ro)


„Avem din 1902, de la Ministerul Sănătăţii al Imperiului Austro-Ungariei recomandările terapeutice, care au fost reînnoite după 1944 de Ministerul Sănătăţii al României”, a precizat Toth Arpad. Apa din izvorul artezian „Maria”, care a adus faimă staţiunii Malnaş, se vindea la începutul anilor 1900 în şase ţări, respectiv România, Ungaria, Austria, Italia, Bulgaria şi Turcia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *