Sibiul, orasul cu cele mai multe proiecte finantate de BERD. Ultimul credit acordat pentru autobaza Tursib

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, SC Tursib SA şi Primăria Municipiului Sibiu au semnat marţi contractul pentru noul credit contractat de societatea de transport public din Sibiu pentru construcţia noii autobaze.

ziarul-unirea

„Mă bucur să fiu aici datorită parteneriatului de durată pe care îl avem cu Primăria Sibiu. Lucrăm împreună de zece ani şi credem că Sibiul este oraşul care beneficază de numărul cel mai mare de proiecte finanţate de BERD, din România. Acest nou proiect demonstrează un angajament pe termen lung şi o viziune serioasă a oraşului în dezvoltare. Proiectul Tursib este un proiect mare şi impresionant şi sunt sigur că acesta nu va fi ultimul proiect semnat de noi cu Tursib”, a declarat la semnarea contractului,

Jean-Patrick Marquet, director BERD pentru infrastructură municipală şi de mediu. Primăria Sibiu a contractat până în prezent trei împrumuturi de la BERD pentru investiţii în infrastructura oraşului însumând 36,5 milioane de euro.

Valoarea creditului contractat de Tursib este de 4,8 milioane euro. Perioada de graţie pentru acest credit este de 1 an, rambursarea sumei împrumutate fiind eşalonată în 18 rate trimestriale.

Contractul a fost semnat între BERD, reprezentată prin Jean-Patrick Marquet, director BERD pentru infrastructură municipală şi de mediu şi SC Tursib SA, reprezentată prin directorul general Adrian Popa. Primarul Klaus Iohannis a semnat Acordul de Sprijin Municipal în calitatea sa de reprezentant al Municipiului Sibiu, sprijinind astfel societatea de transport public local în contractarea acestui credit. (sursa: Turnul Sfatului)

Autobază nouă

Astfel, pentru noua autobază Tursib se primeşte finanţarea pentru execuţia lucrărilor de construcţie propriu-zise. Aceasta va include un busport (spaţiu de garare), o staţie de alimentare cu carburant, o spălătorie, o staţie pentru inspecţii periodice, ateliere şi o clădire administrativă.

Autobaza va fi amenajată pe un teren în suprafaţă de 33.400 de metri pătraţi situat în zona industrială vest, la intersecţia străzii Munchen cu strada Barcelona. Terenul a fost obţinut de Tursib în 2011, în urma unui schimb de terenuri efectuat între societatea de transport public local şi Municipiul Sibiu.

Klaus Johannis a declarat că terenul utilizat în prezent de Tursib „va fi probabil vândut, însă noi vom realiza un plan urbanistic înainte să fie valorificat”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *