Comisia Europeana a aprobat HARTA REGIUNILOR dupa care se vor acorda ajutoare de stat pentru dezvoltare

Comisia Europeana a aprobat harta în funcţie de care România va acorda ajutoare de stat pentru dezvoltare regională în perioada 2014-2020, şase din cele opt regiuni ale ţării, excepţie făcând Bucureşti-Ilfov şi Vest, urmând să poată beneficia de sprijin reprezentând până la 50% din costul eligibil al investiţiei.

“Noua hartă a ajutoarelor regionale stabileşte un cadru clar în care România poate promova investiţiile productive în regiunile defavorizate în perioada 2014-­2020” , a declarat vicepreşedintele CE responsabil de concurenţă, Joaquín Almunia, potrivit unui comunicat publicat, miercuri, de Comisia Europeană (CE). (sursa: Mediafax)

Harta va fi disponibilă în perioada 1 iulie 2014-31 decembrie 2020, notează Comisia.

Întreg teritoriul României va fi eligibil pentru ajutoare regionale pentru investiţii. Nivelurile maxime ale ajutoarelor care pot fi acordate proiectelor regionale de investiţii realizate de companiile mari din zonele asistate se situează între 10 % şi 50 % din costurile totale ale investiţiei, în funcţie de regiune. Pentru investiţiile realizate de IMM-uri, aceste procente pot fi majorate.

Regiunea Centru este formată din Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *