Iohannis: Nu imi e teama de Aeroportul Brasov

Aeroportul Brașov nu îi va face concurență Aeroportului Sibiu, este opinia primarului Klaus Johannis referitoare la construcția finanțată de Consiliul Județean Brașov.

”Eu nu m-am temut niciodată de concurența Brașovului. Aeroportul pentru Transilvania de Sud este cel de la Sibiu și va rămâne în continuare. Brașovul are un grafic specific. Care va fi acesta, e greu de spus acum”, a declarat Johannis.

În opinia primarului, în viitor vor apărea firme ce vor opera zboruri între orașele importante din țară. ”După părerea mea, fiecare oraș cât de cât dezvoltat va avea un aeroport și mi se pare că e posibil ca în viitorul nu foarte îndepărtat să apară companii care vor folosi aceste chestiuni și vor exista curse, de exemplu Sibiu – Brașov. De ce să faci două ore, când poți să faci 20 de minute? Brașov – Cluj, Sibiu – Iași, toate aceste rute se pot realiza, tehnic cu siguranță, dacă e profitabil sau nu, vom vedea”, a mai spus Johannis.

Consiliul Judeţean Brașov a anunțat că va demara procedurile legale pentru achiziţia, în etape, a lucrărilor care trebuie făcute în continuare la Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav (AIBG).

După estimările Consiliului Judeţean, pentru finalizarea aeroportului ar fi nevoie de o investiţie care ar putea ajunge la maximum 32 de milioane de euro fără TVA. „În primul rînd, urmează să lansăm licitaţia pentru turnul de control, apoi pentru un terminal, pe care deocamdată l-am gîndit modular“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Aristotel Căncescu, citat de ziarul brașovean Monitorul Expres.

sursa: Turnul Sfatului

  1. Eu i-as sugera lui Iohannis sa isi inchida aeroportul de la Sibiu, pentru motivul clar si limpede: avioanele trec pe deasupra orasului, asa cum trec si cele de la ClujNapoca… un aeroport corect facut este cel de la Otopeni si va fi si cel de la Brasov.
    Imi pare rau ca guvernul nu vrea sa ajute Brasovul sa facem un aeroport mai mare, cu pista si mai lunga, pentru a putea primi cum se cuvine turistii; ar trebui un aeroport cel putin de dimensiunile celui din Burgas, Bulgaria (unde tot asa, au fost discutii ca ar fi prea aproape de cel din Varna, dar, de fapt, si-a scos banii din plin, datorita turismului).
    Zona BV atrage mult mai multi turisti decat Sibiul; toti oamenii de afaceri care vin la BV se plang de faptul ca trebuie sa aterizeze fie la Otopeni, fie la TgMures, fie la Sibiu, directii din care fac 2,5 ore cu masina pana in Brasov.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *