Basescu nu-si asuma comasarea alegerilor fara reorganizarea teritoriala. Ultimul avertisment inaintea razboiului (de un sitizan din Regiunea Centru)

Traian Basescu a declarat la PRO TV ca amanarea alegerilor locale pana la cele generale se justifica doar daca se face reorganizarea administrativa. Altfel amanarea ramane o problema a coalitiei pe care el nu si-o asuma.

Interesante declaratia, sa o descifram:

Starea de fapt

In PDL, si nu numai, exista o batalie dura intre organizatia Centrala si cele din Teritoriu. Fiecare cu avantajele si dezavantajele sale. Centrul stapaneste organizatii statale puternice, DNA, Curtea de Conturi, Inalta Curte de Casatie si Justitie, Servicii Secrete etc. Acestea au ultmul cuvant in solutionarea dosarelor, pot incepe dosare, pot prelua dosare de la Institutiile Teritoriale … Dezavantajul Centrului este izolarea de teritoriu. Acumularea de putere fara sustinere teritoriala duce la dictatura si implozie, iar in U.E. acest lucru nu este acceptat.

Teritoriul are ca avantaje sustinerea locala care face sa treaca cu vederea anumite fapte. Teritoriul poate cheltui bani dupa cum doreste fara sa fie luat la rost de localnici. Iar daca Centrul nu se intereseaza, nimeni din Romania nu stie ce se intampla intr-o localitate. Dezavantajul Teritoriului il constituie puterea Centrului de a controla.

Tendintele

PDL Centru doreste sa-si continue guvernarea. Aceasta se poate rezolva doar prin castigarea alegerilor sau printr-o alianta cu partide mai mici. Din aceasta cauza a „inventat” comasarea alegerilor. Avantajele sint multiple: UNPR si Partidul lui Dan Diaconescu intra in Parlament fara sa treaca testul alegerilor locale (care le-ar fi distrus); se pot „ajusta” rezultatele fara „sa se simta”; prin pregatire se pot organiza activitati specifice fara sa existe posibilitate de riposta deoarece toate alegerile se organizeaza intr-o zi etc.

PDL Teritoriu isi doreste deasemnea sa-si continue guvernarea. Insa fata de PDL Centru, cei din Teritoriu isi pot continua guvernarea si in alte partide. Odata instalati in functii pot negocia foarte usor cu oragnizatiile Centru din alte  partid.

Reorganizarea Administrativa

PDL Centru stie ca nu-si poate continua guvernarea bazandu-se pe PDL Teritoriu. Toate alegerile parlamentare s-au caracterizat prin prezenta la vot mai mica fata de cele locale, prin dezinteres local, prin sume mai mici investite etc. PDL Centru a trebuit sa gaseasca o solutie alternativa, o tema care sa capteze spiritele, in genul vizitei lui Geoana la Vantu. Aceasta temaeste Reorganizarea Administrativa. Aceasta se traduce prin simplificarea structurii de comanda a Romaniei, nu atat in favoarea romanilor cat a structurilor de comanda europene. In fapt aceasta simplificare a structurii de comanda nu este atat de defavorbila romanilor, doar ca acestia nu o pot face, nu au stiinta sau interesul. In schimb structurile europene sint interesate si pot face acest lucru. Simplificarea structurii de comanda inseamna reducerea numarului de parlamentari, existenta unei singure Camere a Parlamentului (in cazul in care vor fi doua Camere una dintre acestea se va ocupa exclusiv de regiuni,una singura fiind decizionala), posibilitatea de a dizolva Parlamentul mai usor, judecatorii sa plateasca pentru greselile lor ( ceea ce este normal avand in vedere ca platim sume uriase la CEDO), includerea in Constitutie a deficitului de 3%, reducerea coruptiei prin eliminarea Consiliilor Judetene etc- Toata aceasta structura de comanda simplificata este pe gustul Uniunii Europene care isi doreste o tara unde deciziile de la Bruxelles sa fie implmentate rapid, unde marfurile sa circule pe o autostrada pana la Constanta intr-un mediu sigur (vami securizate, politisti si judecatori cinstiti). UE a fixat si un termen pentru simplificare, finalizarea autostrazii Arad-Timisoara-Sibiu-Constanta. Autostrada pe care o finanteaza ea.

Descifrarea declaratie de la Pro Tv

„amanarea alegerilor locale pana la cele generale se justifica doar daca se face reorganizarea administrativa. Altfel amanarea ramane o problema a coalitiei pe care el nu si-o asuma”

Asumarea din finalul declaratiei trebuie inteleasa de PDL Teritoriu ca un avertisment. Reorganizarea teritoriala este singura sansa pentru PDL Centru de a ramane la guvernare si va face orice pentru a ramane acolo. Odata obtinut sprijinul organismelor UE, PDL Centru nu va astepta ca PDL Teritoriu sa „inteleaga”. PDL Centru ii va „trozni” prin toate mijloacele. Basescu nu-si va „asuma” ce se va intampla la alegeri sau, mai important pana la alegeri: arestari, confiscari de averi, pierderi de alegeri a Teritorialilor prin „ajustari” de numarare de voturi etc. Listele sint facute, serviciile secrete asculta in draci si fabrica probe. Oare cati vor risca un raboi pe fata cu Centrul?

Momentan, PDL Teritoriu, prin baronii sai locali isi joaca si ei cartea. De fapt ultima, deoarece prin reorganizare o mare parte din ei va disparea. Baronii locali nu sint in stare sa se adapteze conditiilor europene. Ei stiu doar sa fac afaceri cu statul din pozitia de sefi. Cum locurile de sefi vor fi mai putine multi dintre ei „vor muri de dorul” acestora 🙂

Mai mult, prin accesarea fondurilor europene va aparea o noua clasa de baroni locali, mai inteligenti, adaptabili care stiu sa scrie un proiect si sa faca profit din lucrari. Mai mic dar important in seceta financiara ce va urma in lumea baronilor locali.

Citeste si

Lovituri dure, subterane la PDL intre Basescu si presedintii de Consilii Judetene (de un sitizan din Regiunea Centru)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *